Utvecklande och flexibelt att arbeta som konsult via Bemannia

Publicerad 7 september 2016

Krista Redin, konsult, Lisa Målberg, konsultchef och Kristina Irvebrant, affärsområdesansvarig på Bemannia. Foto: Thomas Henrikson
Krista Redin, konsult, Lisa Målberg, konsultchef och Kristina Irvebrant, affärsområdesansvarig på Bemannia. Foto: Thomas Henrikson
Via Bemannia kan socionomer som vill bredda sin erfarenhet välja mellan utvecklande konsultuppdrag runtom i landet. Som konsult har du mycket goda möjligheter att fokusera på din kärnkompetens som socionom. Du kan samtidigt själv påverka din vardag och skräddarsy ditt arbetsliv utifrån din livssituation.

– Vi har ramavtal med ett fyrtiotal kommuner och kan därmed erbjuda våra konsulter många olika typer av uppdrag runtom i hela landet. Samtidigt satsar vi mycket på personlig och nära kontakt. Alla våra konsulter har en kontakt­person knuten till sig som strävar efter att alltid vara tillgänglig för frågor och funderingar. Vi erbjuder självklart även handledning vid behov och eftersträvar att regelbundet besöka alla våra konsulter ute på deras uppdrag, säger Kristina Irvebrant, affärsområdesansvarig på Bemannia.
– Som konsult hos oss har du mycket goda möjligheter att forma ditt uppdrag utifrån din livssituation och dina preferenser. Du kan förstås påverka var du vill bli placerad rent geografiskt, men även vilken inriktning du önskar på ditt uppdrag, hur långa uppdrag du föredrar och hur mycket du vill arbeta. Vi gör alltid vårt bästa för att matcha konsultens behov med rätt uppdrag. Det ger en frihet som många uppskattar, säger Lisa Målberg, konsultchef på Bemannia.

Rekommenderar konsultrollen
– Sedan jag tog examen 2005 har jag haft många olika roller som anställd. Jag valde att ta steget och bli konsult eftersom jag visste att jag ville utvecklas karriärmässigt, men inte var riktigt säker på i exakt vilken riktning. Konsultrollen ger mig möjlighet att prova på många olika typer av uppdrag, säger Krista Redin, som sedan december 2015 är konsult på Bemannia.
Hon trivs med omväxlingen och att kunna fokusera fullt ut på klientarbetet. På nio månader har Krista arbetat med ekonomiskt bistånd, boutredningar och med nyanlända i Stockholms stad och Upplands-Bro kommun.
– Jag kan verkligen rekommendera andra socionomer som vill utvecklas i sitt yrke att prova på konsultrollen. Konsultrollen passar alla socionomer, oavsett om du arbetat i ett par år eller har flera decenniers erfarenhet och är specialiserad inom något specifikt område. Jag gillar flexibiliteten, för mig som har barn är det lättare att anpassa mina arbetstider efter min vardag som konsult än som anställd inom kommunen, säger Krista.

Bemannia
Bemannia är ett publikt och svenskägt bemannings- och rekryteringsföretag som tillhandahåller kompetent och kvalificerad personal genom uthyrning, rekrytering och personalentreprenader. Bemannia är anslutna till Bemanningsföretagen och har ramavtal med 220 kommuner och ett 100-tal förvaltningar, bolag och myndigheter runtom i Sverige.

Bemannia är ISO-certifierat enligt ISO9001:2015, ISO 14001:2015 samt OHSAS 18001:2007

Bemannia
Sveavägen 155, 113 46 Stockholm
Tel: 08-843 500, www.bemannia.se

www.bemannia.se