Hälften av socionomerna kan tänka sig att bli konsult

Publicerad 7 september 2016
Text: Annika Wihlborg

Hanna Lundblad, socionomkonsult på CareOnDemand och Per-Erik Bornudd, socionomkonsult på Dedicare Socionom.
Hanna Lundblad, socionomkonsult på CareOnDemand och Per-Erik Bornudd, socionomkonsult på Dedicare Socionom.
Hälften av Sveriges socionomer skulle kunna tänka sig att arbeta för ett bemannings- och konsultföretag för socionomer.

– Det främsta skälet till att så många som femtio procent av socionomerna kan tänka sig att bli konsulter är förmodligen att många söker omväxling och vill utvecklas karriärmässigt. Många vill vidga sina vyer, säger Per-Erik Bornudd, som varit socionomkonsult i två år, efter att ha varit anställd inom socialtjänsten i många år.
Som anställd var Per-Erik Born­udd bland annat vård- och omsorgschef, ett arbete han fortsatt med även som konsult.
– Jag valde att bli konsult eftersom jag är övertygad om att socionomer med lång erfarenhet har mycket att tillföra olika organisationer. Konsultrollen passar min personlighet, jag gillar omväxling och nya utmaningar, säger Per-Erik Bornudd.
Hanna Lundblad, som tog socionomexamen för drygt fem år sedan och har arbetat som socionomkonsult i fyra månader, berättar:
– Jag arbetade med barnutredningar inom socialtjänsten innan jag bestämde mig för att bli konsult. Jag gillar omväxling och blev konsult för att få arbeta mer effektivt. Bra förmåner och villkor samt att få prova på nya områden och nya arbetsgivare gjorde att jag blev konsult.
Hon är inte förvånad över att femtio procent av socionomerna kan tänka sig att bli konsult och tror att andelen kommer att öka framöver.
– Jag kan absolut rekommendera konsultrollen för socionomer som arbetat i ett par år och vill utvecklas på olika sätt. Att bli konsult var ett av mina bästa beslut, säger Hanna Lundblad.

Skulle du kunna tänka att arbeta för ett bemannings- och konsultföretag för socionomer?
bemanning3_graf