Annons
Handledargrupp för socionomkonsulter

Processhandledning för dig som är socionomkonsult

Publicerad 6 april 2022

Välkommen till en handledningsgrupp för dig som är socionomkonsult med uppdrag inom socialtjänsten.

Processhandledning kan beskrivas som en pedagogisk metod som hjälper till att utveckla yrkesjaget. Professionaliteten utvecklas och stärks av kvalificerad handledning genom ökad insikt om egna styrkor och utvecklingsområden. Inte minst skapar det ett mervärde för den som ska hjälpas när hon eller han blir bemött av en person som förmår bibehålla respekten för klienten och känna mening med sitt arbete även i skarpt läge.

Förutom sedvanlig ärendehandledning finns här utrymme att prata om de litet särskilda situationer som kan uppkomma när en konsult kommer in som tillfällig deltagare i ett existerande system.

Gruppen träffas 2 timmar varannan torsdag. Max 8 deltagare. Det är en halvöppen grupp med intag tills gruppen är fulltalig.

Klicka här för att läsa mer!

Om Lisa Svahn

Lisa Svahn är pedagog, auktoriserad socionom samt legitimerad kurator. Lisa har vidareutbildningar och kurser främst inom individ-, grupp- och organisationsutveckling, grundläggande psykoterapiutbildning Steg I (behörighet att bedriva psykoterapi under handledning) samt utbildad handledare i psykosocialt arbete med påbyggnads/fördjupningskurser för handledare. Lång erfarenhet av psykosocialt arbete och erfarenhet av att vara socionomkonsult i kommunal verksamhet och landsting/region.

Svahn Konsult Utveckling & Utbildning AB
Tyskbagargatan 4
114 43 Stockholm

kuratorspraktik.se