Presentation

Snabbrörlig spjutspetskompetens

Publicerad 11 september 2019

Hans Eklund, Zoran Tomic och Mikael Håkansson.
Hans Eklund, Zoran Tomic och Mikael Håkansson.
Systerföretagen Kronan Konsult och Kronangruppen arbetar utifrån honnörsorden att vara en självklar partner och ett komplement till socialtjänsten, oavsett om det gäller myndighetsutövning eller utförande.

De insikter företagen samlar på sig på utförarsidan drar de nytta av då de arbetar med myndighetsutövning och tvärtom.
– Vi vill erbjuda en social vård som korresponderar med socialtjänsternas och klienternas behov. Då är det bra med en öppen, transparent organisation så att vi får en förståelse kring vad som prioriteras ute på socialkontoren. Därmed kan vi använda det direkt i våra utförarverksamheter, vilket i sin tur gör att vi blir skickligare på att möta social­tjänstens önskemål om utformning av vård, förklarar verksamhetschefen för konsult- och bemanningsverksamheten på Kronan Konsult, Hans Eklund.

Vill du få ut mer av dig själv och den profession du representerar? Jobba med oss!

En del av socialtjänstens palett
Kronan Konsult och Kronangruppen startades av socionomer för socionomer, något som fortfarande finns i kärnan av företagens verksamhet.
– Det yttersta målet med vårt arbete är att vara en del i det svenska sociala arbetet och av socialtjänstens palett för att de ska klara att utföra det arbete de är ålagda. Därför driver vi skyddade boenden, konsulentstödd familjehemsvård, HVB och öppenvård. Vi som arbetar här är själva ute och stöttar – det finns inget för högt eller lågt, utan vi hjälps åt. Just därför har vi en både rolig och bra arbetsplats, konstaterar verksamhetschefen för Kronangruppen, Mikael Håkansson.

Ser alltid individen
Zoran Tomic är en nyckelperson hos Kronangruppen i sin roll som placeringssamordnare. Han ansvarar för placeringsförfrågningar gällande skyddat boende, familjehem och HVB. Utöver placeringssamordning ansvarar han för uppföljningar och utvärderingar av placeringar och samarbetet med socialförvaltningarna.
– Vi är noggranna med att se till de individuella behoven och socialtjänstens önskemål. Vi är små och lyhörda, och kan därmed snabbt ställa om och agera. Därför har vi andra möjligheter att verkligen finnas med som stöd hela vägen ut i samhället. Det blir en spjutspets i det vi arbetar med, något vi är väldigt stolta över, avslutar Zoran.

Anlita oss! Läs mer här!

Kronan Konsult och Kronangruppen
Kronan Konsult och Kronangruppen har båda socialtjänsten som främsta uppdragsgivare. Kronangruppen är inriktad på konsulentstödd jour- och familjehemsvård, skyddat boende, öppenvård samt HVB. Kronan Konsult är ett bemannings- och konsultföretag med socialt arbete som arbetsfält.



kontakt@kronankonsult.se
www.kronankonsult.se



kontakt@kronangruppen.se
www.kronangruppen.se