Presentation

Dedicare utvecklar utbudet av uppdrag för socionomer!

Publicerad 11 september 2019

Anna Peterson, konsult, Hanna Magnusson, konsultchef och Trifa Fili, konsult hos Dedicare. Foto: Thomas Henrikson
Anna Peterson, konsult, Hanna Magnusson, konsultchef och Trifa Fili, konsult hos Dedicare. Foto: Thomas Henrikson
Dedicare är sedan många år den ledande aktören inom socionombemanning. Under den senaste tiden har företaget expanderat inte bara geografiskt inom Norden, utan också vad gäller sina uppdrag. Syftet är att utveckla verksamheten för att nå fler socionomer.

Dedicare inriktar sig inte enbart på myndighetsutövning utan satsar sedan ett tag tillbaka stort på att kunna erbjuda alla socionomer uppdrag, oavsett om de vill arbeta inom myndigheter eller som utövare.
– För att fånga upp socionomer med olika bakgrund har vi upphandlat avtal som ger möjligheter för flera olika yrkesgrupper, allt från handledare till skolkuratorer. Det är en spännande utveckling, berättar konsultchefen Hanna Magnusson, som själv är utbildad beteendevetare med drygt tio års erfarenhet inom socialt arbete.

Kollektivavtal och tjänstepension
Företagets långa erfarenhet av socionombemanning har skapat en stark position på marknaden och då Dedicare finns med i de allra flesta ramavtal finns det ingen brist på konsultuppdrag.
– Vi har ett starkt nätverk med långvariga kundrelationer, något som delvis grundar sig i att vi är en auktoriserad aktör som har både konsulternas och kundernas bästa för ögonen. Här behöver man inte välja mellan trygghet och frihet, utan vi följer rådande kollektivavtal, erbjuder tjänstepension och har omfattande försäkringar för alla våra konsulter. Vi har även ett generöst friskvårdsbidrag – vi vill främja en god hälsa och en bra balans mellan arbete och fritid.

Frihet och en stimulerande miljö
Lockas man av stor frihet och lärorika utmaningar som person menar Hanna att det definitivt är värt att prova på konsultlivet. Uppdrag av olika längd och upplägg finns tillgängliga i hela landet, samtidigt som Dedicare nyligen har stärkt sin närvaro över hela Norden.
–Det är en oerhört god marknad för socionomer, så steget från fast anställning till konsult är inte så stort. Det är ett ypperligt tillfälle att utvecklas och uppleva olika arbetsplatser utan att tumma på tryggheten, konstaterar hon.

Jobba hos oss! Läs mer om våra lediga tjänster och ansök här!

Är du i behov av socionomkompetens? Vi hjälper dig hitta rätt socionom. Klicka här för mer information


Du vässar dig själv som konsult


Bernt-Olof Johansson, konsult hos Dedicare. Foto: Gonzalo Irigoyen
Bernt-Olof Johansson, konsult hos Dedicare. Foto: Gonzalo Irigoyen
Som konsult hos Dedicare har du stora möjligheter att ha ett lärorikt och utmanande arbetsliv där du får chansen att verkligen vässa din kompetens.

I nästan 25 år har Bernt-Olof Johansson arbetat som socialsekreterare och chef. Då han fyllde 65 bestämde han sig för att han ville prova på något nytt och tog därför kontakt med Dedicare.
– Jag hade hört mycket gott om Dedicare, att de var en lyhörd arbetsgivare med bra förmåner och konkurrenskraftiga löner. Då jag var ute efter ett stabilt bemanningsföretag med duktig administration och enkla processer lät det som ett perfekt val. När jag väl hade fått kontakt med dem gick det snabbt att få anställning. Det är ett kul arbete med snabba puckar, där man får chansen att verkligen fokusera på det sociala arbetet och därtill få uppskattning för det jobb man gör. Man vässar sig själv enormt, betonar han.

Fokus på klienterna
Socionomen Trifa Fili hade redan på gymnasiet en dröm om att bli kurator för att kunna stötta unga tjejer, i synnerhet med utländsk bakgrund. Under sin utbildning till socionom började hon i­stället arbeta på ett skyddat boende, där hon fick råd av sin chef att efter examen arbeta på ekonomiskt bistånd för att få överblick över samhällets skyddsnät.
– Inom ekonomiskt bistånd möter man alla målgrupper och det har varit oerhört lärorikt för mig. Idag har jag varit konsult i ett år. Jag gjorde övergången för att jag ville prova andra arbetsplatser; mycket för att få nya erfarenheter men också för att få dela med mig av de jag själv sitter på. Det lockade också med flexibla arbetstider och chansen att ägna mig mer åt klienter än åt verksamhetsutveckling. Idag trivs jag med den form av anställning som jag har genom Dedicare och vet inte när i framtiden jag skulle kunna gå tillbaka till en fast anställning.

Att göra skillnad
Anna Peterson började sin bana som journalist, med en passion för att fånga människor i deras vardag och öka förståelsen för hur andra har det i samhället. Efter att hon utbildade sig till socionom arbetade hon i dryga två år inom socialtjänsten, något som öppnade hennes ögon på ett oväntat sätt.
– Det har varit enormt berikande för mig att få möta människor på det här viset. När jag hade arbetat inom socialtjänsten ett tag kände jag dock att jag ville röra mig vidare, och livet som konsult lockade mer och mer. Idag kan jag konstatera att det är ett friare arbetssätt, där jag har större chans att få igenom egna förslag och idéer och kan fokusera mer på klient­arbete och att göra utredningar i en snabb och effektiv takt. Det ger energi i arbetet när man känner att man verkligen får göra skillnad, avslutar hon.

Jobba hos oss! Läs mer om våra lediga tjänster och ansök här!

Är du i behov av socionomkompetens? Vi hjälper dig hitta rätt socionom. Klicka här för mer information

Dedicare Socionom
Dedicare Socionom hyr ut och rekryterar socionomer, beteendevetare, behandlingspersonal, chefer och annan personal inom socialt arbete. Företaget har verksamhet i hela Sverige och uppdraget innebär allt från att förse kommuner med socialsekreterare, chefer och handläggare till att förse privat och offentlig sektor med familjebehandlare, kuratorer eller familjehemskonsulenter.

Dedicare Socionom
Tel: 08-555 656 70
E-post: socionom@dedicare.se
www.dedicare.se/socionom