Presentation
Socionomkraft

Socionomkraft sätter socialt arbete först

Publicerad 11 september 2019

Socionomkraft är ett konsultföretag som har socialt arbete i sitt hjärta med kvalitet, kompetens, rättssäkerhet och personligt bemötande som ledstjärnor. Konsulterna väljs med största omsorg, endast erfarna och självgående konsulter med olika spetskompetens matchas med uppdrag som gör skillnad för människor.

Socionomkraft arbetar med handläggaruppdrag, chefsuppdrag, handledning, omsorgs- och hemutredningar, familjebehandling och komplexa ärenden. Tjänstelösningar kan skräddarsys utifrån kundernas unika behov.
– Vi strävar efter att vara en värdeskapande och kvalitativ partner till social­tjänstens verksamheter. Både jag och vår personalchef har gedigen erfarenhet av socialt arbete, och därför god förståelse för yrkens förutsättningar och behov. Vi förstår verksamheters utmaningar, vi pratar samma språk, vilket hjälper oss att genom en nära dialog med kommuner erbjuda rätt lösning åt de svåraste problemen, säger Olga Zakrjevskaia, vd på Socionomkraft.

Har vi det perfekta uppdraget för dig? Klicka här för att se våra uppdrag

Djup förståelse för socialtjänstens behov
Socionomkrafts ledning har själva mångårig erfarenhet av konsultarbetet och har kunskap om vad som efterfrågas av konsulter hos uppdragsgivare. De är också väl införstådda med vilket stöd konsulten på sitt uppdrag behöver.
– Det är viktigt att det arbetet som utförs av konsulterna möter upp de olika behoven som finns i det sociala arbetet. Genom kontinuerliga personliga möten med både konsulter och arbetsledare på kommunerna ökar vi vår kännedom om vilken kompetens och erfarenhet som behövs och efterfrågas. Vi ser att det är viktigt och ömsesidigt givande med långsiktiga kontakter med kommuner för att uppnå det goda och önskade resultatet. För att ta sig an de varierande uppdragen på bästa möjliga sätt får konsulterna uppdaterad kunskap och utbildningar inom yrkesområde, säger Leena Andersson, personalchef på Socionomkraft.

Variation och självständigt arbete
– Vi bryr oss om våra konsulters arbetsmiljö och är därför noga med uppföljning av våra uppdrag. En kontinuerlig dialog med konsulten samt intern och extern handledning är en viktig och särskiljande del av vårt arbetssätt, säger Olga Zakrjevskaia.
Helena Wendel har arbetat som socionomkonsult på Socionomkraft i tre år.
– Jag sökte nya utmaningar i karriären och upptäckte snabbt att jag trivs i rollen som konsult. Jag gillar variationen med olika uppdragsgivare, möjligheten att få arbeta självständigt, att arbeta för ett konsultbolag som delar mina värderingar och som tillhandahåller den backup jag behöver. Jag trivs på Socionomkraft och får använda hela min kompetens, säger hon.

Vi är en nischleverantör av kvalitativa konsulttjänster inom socialtjänsten. Läs mer här!

Socionomkraft

Socionomkraft började år 2015 och är ett auktoriserat konsultföretag med kollektivavtal för socionomer. Företaget erbjuder olika typer av kvalificerade tjänster inom socialt arbete. Mer än 80 svenska kommuner kan anlita Socionomkraft genom upphandlade ramavtal.
www.socionomkraft.se