Presentation

Socionom som teamledare till Biståndsenheten LSS i Västerås

Publicerad 23 november 2018

Västerås LSS biståndsenheten

Vill du driva utveckling och förändringsarbete samtidigt som du är personen andra vänder sig till för stöd och vägledning? Som teamledare hos oss får du förmånen att leda mitt i verksamheten och göra skillnad.

Vi söker en socionom eller motsvarande som teamledare till Biståndsenheten funktionsnedsättning med fokus på LSS. En nybliven enhet med fem biståndshandläggare som jobbar mot barn. Du får en viktig roll för att främja kvaliteten, arbetsglädjen och tillsammans med andra utveckla verksamheten.

Arbetsuppgifter
Som teamledare är du ett konsultativt stöd för biståndshandläggarna i deras vardag. Genom uppföljningar hjälper du till att prioritera och ibland omfördela arbetsuppgifter. Du vägleder i svåra ärenden och bistår i bedömningar. Du driver kvalitetsarbete genom att öka samsynen i bedömningar för att säkerställa rättssäkerheten samt genomföra egenkontroller på individ- och gruppnivå.

Du är en viktig del i verksamhetsutvecklingen för enheten och sitter tillsammans med andra teamledare och enhetschef i ledningsgruppen. Tillsammans driver vi förändring och utveckling! Ett stort stöd i rollen har du i ett nära samarbete med både enhetschef och andra teamledare.

Om arbetsplatsen
Biståndsenheten funktionsnedsättning med fokus på LSS har nyligen blivit en egen enhet. En förändring som ger bättre förutsättningar för ett ännu närmare ledarskap. Biståndsenheten ingår i Sociala nämndernas förvaltning.

Tre ord som genomsyrar vår arbetsplats är framåt, nära, tillsammans. Vi visar mod och handlingskraft i våra uppdrag, vi lyssnar och samarbetar och vi är kollegor som bryr oss om varandra. Vi vågar testa nya lösningar och vi är stolta över att varje dag göra skillnad i människors liv!

För med information om tjänsten och ansökan, klicka här

Kvalifikationer
Du är en ledare som får andra att bli trygga, självständiga och bli sitt bästa jag på jobbet. Du är den som ställer rätt fråga, stöttar i ett svårt möte, prioriterar eller driver teamets frågor vidare. Du får gärna tidigare arbetat i en ledande roll och trivs med att vara en del av många processer.

Du har kunskap om vår målgrupp, individer med funktionsnedsättning, och är socionom eller har en annan lämplig utbildning som innefattar socialrätt. Du har erfarenhet av myndighetsutövning och gärna från målgruppen barn och området LSS.

Vi erbjuder
• En mentor som stöttar och vägleder dig i din nya roll
• Ett utbildningspaket för att hela tiden kunna kompetensutvecklas
• Flextid som gör att du kan styra din arbetstid
• Möjlighet att själv välja din tjänstgöringsgrad
• Semesterväxling, möjlighet att byta ditt semesterdagstillägg mot extra semesterdagar
• Föräldrapenningstillägg
• Ett årligt friskvårdsbidrag
• Förmånsdator och cykel

För med information om tjänsten och ansökan, klicka här

Välkommen med din ansökan!

Om Västerås stad
Biståndsenheten ingår i Sociala nämndernas förvaltning i Västerås stad. Västerås stad har 10 000 medarbetare inom 100 olika yrken, alla med det gemensamma målet att bygga en stolt och välfungerande stad där framtidstro står i centrum. Tillsammans bidrar vi till välfärden och gör skillnad varje dag. I Västerås stad strävar vi efter att varje dag leva upp till vår värdegrund Alltid bästa möjliga möte. Vi vill ha en sammansättning av medarbetare som speglar mångfalden i vårt samhälle. Det tror vi är viktigt för att få en stolt och välfungerande stad.

Funderar du på att flytta till Västerås? Besök gärna www.jiv.se, som ger dig information om staden och vilket stöd medflyttarakademin kan ge dig och din respektive vid en eventuell flytt.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. Västerås stad arbetar bland annat för att alla våra tillsvidareanställda medarbetare ska få möjligheten att önska tjänstgöringsgrad.

Läs mer om oss som arbetsgivare och våra olika yrken: www.vasteras.se/jobbochkarriär