Presentation

Konsulter som vill göra skillnad

Publicerad 6 september 2017

Konsultcheferna vid Kronan Konsult.
Konsultcheferna vid Kronan Konsult.
Kronan konsult startades av socionomer för socionomer 2011 med viljan att utveckla socialtjänsten. Genom kvalitetssäkring för både uppdragsgivare och konsulter växer man och har idag fem kontor runt om i landet, varav ett nyöppnat i Malmö.

– Jag har alltid brunnit för socialt arbete. Det har varit väldigt stimulerande att starta upp kontoret i Malmö för likasinnade, säger Teresa Almerud som själv är socionom i botten med flera års erfarenhet inom socialtjänsten, där hon bland annat varit handläggare och chef.

Stöttande företagskultur
För Teresa Almerud var det företagets värdegrunder där inte själva uthyrandet står i fokus, utan viljan att göra skillnad, som lockade henne till Kronan för ett drygt halvår sedan.
– Här jobbar vi efter värdegrunden att alla ska bemötas med respekt, från klienter till förvaltning. Jag värdesätter också teamkänslan som finns inom företaget där alla stöttar och hjälper varandra, fortsätter hon.
En som stöttar upp teamet är Ingemar Tidholm som arbetat på Kronan i snart tre år. Med sina dryga tjugofem år inom socialt arbete, där han bland annat varit chef och ledare, är han väl insatt i de utmaningar socialförvaltningar står inför. I sitt jobb som kvalitets- och metodutvecklare utbildar, handleder och stödjer han medarbetarna ute på fältet samt gör omvärldsbevakningar.
– Det här är en resurs som vi valt för att våra konsulter ska kunna utvecklas och känna sig trygga i sitt uppdrag. Men också för att kunna säkerhetsställa kvaliteten gentemot våra uppdragsgivare och ta ett större ansvar för uppdraget då det också avlastar arbetsledningen hos uppdragsgivaren, säger han.

Viktiga kulturbärare
Kronan Konsult startades med målsättningen att införa ny energi och kreativitet i socialt arbete. Genom den breda erfarenhet som konsulterna har med sig kan de snabbt sätta sig in i jobbet och skapa andrum för en arbetsgrupp.
– Många som söker jobb hos oss har ofta lång erfarenhet av att arbeta inom socialtjänsten och vill prova på hur det är att arbeta inom olika organisationer. På så sätt fungerar vi också som viktiga kulturbärare, säger Ingemar Tidholm.
Teresa Almerud är inne på samma linje.
– Här brinner vi för socialt arbete och för att trivas måste man vilja göra skillnad, avslutar hon.

Kronan Konsult
Kronan Konsult är ett av Sveriges första privata konsultföretag för socionomer. Inriktningen är framför allt på socialtjänstens utredande del inom barn och ungdom, men man tar även uppdrag inom vuxen och försörjningsstöd samt med chefsbemanning. Kronan Konsult erbjuder många karriärmöjligheter för socionomer som vill arbeta innovativt och kreativt med socialt arbete. Kronan Konsult finns idag i Malmö, Göteborg, Jönköping, Kristinehamn och Stockholm.
www.kronankonsult.se

www.kronankonsult.se