Presentation

”Jag kände att allt bara stämde”

Publicerad 31 januari 2018

Sofia Bergman och Khalid Rashid på Stockholms Stadsmission. Foto: Thomas Henrikson
Sofia Bergman och Khalid Rashid på Stockholms Stadsmission. Foto: Thomas Henrikson
När socionomen Khalid Rashid kom i kontakt med Stockholms Stadsmission gillade han organisationen från första stund. Sedan ett år är han en av deras verksamhetschefer.

Det är varma färgtoner och mysig belysning på kontoret där Khalid Rashid jobbar. Det kan verka ytligt att bry sig om inredning men det finns en tanke bakom den hemtrevliga atmosfären på Stockholms Stadsmission. En välkomnande miljö öppnar för bra samtal och det är en förutsättning för att stötta barn, unga, vuxna och äldre i utsatthet.
Khalid Rashid föll pladask för Stockholms Stadsmission när han kom i kontakt med verksamheten genom ett projekt på sin förra arbetsplats.
– Det var en sådan där ”kärlek-vid-första-ögonkastet-känsla”. Jag kände direkt att allt bara stämde, säger Khalid Rashid, som sedan sökte jobb och nu arbetar som verksamhetschef för Bostad Ung.

Hjälper människor till självständighet
Socionomen Sofia Bergman har jobbat på Stockholms Stadsmission i tio år. Hon är verksamhetschef för Bostället, ett stödboende för människor i hemlöshet.
– Det bästa med jobbet är att vi får jobba med helheten och följa deltagarnas förändringsresa. Deltagarna kan få olika typer av stöd inom organisationens 50-tal olika verksamheter, som chans till jobb inom second hand eller hjälp med lägenhet genom Bostad Först, säger hon.
Stockholms Stadsmission ger sina anställda stora möjligheter till utveckling. Till exempel har Sofia Bergman fått växa in i chefsrollen. Hon har även kunnat påverka organisationen genom sitt engagemang och sina idéer inom miljö och hållbarhet.
Khalid Rashid gillar att Stockholms Stadsmission är nytänkande och snabbfotad. Han känner en stolthet över att organisationen exempelvis så snabbt kunde ordna boendeplatser under flyktingkrisen hösten 2015. Men han är samtidigt noga med att poängtera att insatserna bygger på det forskningen visar gör bäst nytta.
– Vårt mål är att hjälpa människor att bli självständiga och vägen dit bygger på vetenskap och beprövad erfarenhet. Men allt vårt arbete görs med personlig värme, säger han.

Stockholms Stadsmission
Stockholms Stadsmission är en idéburen organisation med cirka 350 anställda som arbetar för ett mänskligare samhälle genom social omsorg, vård, arbetsintegration och utbildning. Målet är att främja delaktighet oavsett ekonomi och bakgrund.
Verksamheten har anor från 1800-talets mitt men präglas av nytänkande. Socionomer som värdesätter en arbetsgivare som genuint bryr sig om att göra skillnad och tar vara på idéer kommer att trivas hos Stockholms Stadsmission.

Se lediga tjänster: stadsmissionen.se/lediga-jobb
Mer om oss: stadsmissionen.se


stadsmissionen.se