Kompetent komplement till den kommunala omsorgen

Publicerad 7 september 2016

Anna Hedvall och Anna Rosberg, grundare av Te Crea Care.
Anna Hedvall och Anna Rosberg, grundare av Te Crea Care.
Te Crea Care expanderar inom socialt arbete och hyr idag ut och rekryterar socionomer, beteendevetare och övrig personal inom socialt arbete.
– Vi är ett kompetent komplement till den kommunala omsorgen, säger Anna Hedvall, vd och grundare.

Bemanningsföretaget Te Crea Care startades för tre år sedan av Anna Hedvall och Anna Rosberg. Båda är utbildade sjuksköterskor och har tidigare arbetat både som bemanningssjuksköterskor och i ledande befattningar.
– Vi hade länge talat om att vi ville göra något annorlunda och bidra till att människor inser sitt eget värde och ges möjlighet att styra över sina liv. En förfrågan från en kommun inför sommaren 2013 blev startpunkten för vårt företag. Första sommaren var vi själva ute och jobbade, sedan har det rullat på av bara farten, berättar Anna Rosberg.
Verksamheten har vuxit snabbt och nu expanderat till att även omfatta socionomer, beteendevetare och övrig personal inom socialt arbete.
– Vi har kunder och spännande uppdrag över hela landet, säger Anna Hedvall.

Paradigmskifte
Att bemanningsbranschen idag omfattar även personal inom den sociala sektorn ser Anna Rosberg som ett tecken på det paradigmskifte som pågår inom den svenska arbetsmarknaden.
– Man är inte sitt yrke på samma sätt som förr. Idag vill unga människor prova på flera saker innan de slår sig till ro. Att vara inhyrd innebär att du är fri att bestämma över din egen arbetstid, plus att du tjänar lite mer. Det gör att du har råd att jobba mindre och kan ägna dig mer helhjärtat åt andra intressen. Och det är inte bara unga socionomer som tar steget och börjar hos oss. Många erfarna har insett fördelarna med skräddarsydda scheman och att få bestämma över sin egen tid.
Framtidsplanerna handlar om att fortsätta växa och utveckla verksamheten.
– På sikt kommer vi att ha fler yrkeskategorier inom Te Crea Care. Vi skulle också gärna vilja ha ett ännu närmare samarbete med våra uppdragsgivare. I framtiden ska färre händer ta hand om fler människor som är i behov av hjälp och stöd. Det är en stor utmaning som vi måste lösa ihop, här tror jag att vi har mycket att ge, avslutar Anna Rosberg.

Te Crea Care
Med mod och hjärta engagerar Te Crea Cares kompetenta medarbetare sig ständigt i nya utmaningar och uppdrag. Vi på Te Crea Care arbetar alltid för att matcha dina önskemål mot kundens. För oss är det väldigt viktigt att du trivs och vi är därför lyhörda för dina behov, oavsett om det gäller arbetstider, tjänst eller karriärmål. Till oss kommer du som vill ha nya utmaningar och utvecklas i karriären.

Te Crea Care AB, Berga Allé 1, 254 52 Helsingborg
Tel: 0709-80 66 54 alternativt 0733-60 27 43
E-post: anna@tecreacare.com
www.tecreacare.com

www.tecreacare.com