Det känns gött i magen

Publicerad 20 januari 2016

Sjukt sköna människor. Tomas, Sarah, Per, Samir, Lena, Denise och Lul.
Sjukt sköna människor. Tomas, Sarah, Per, Samir, Lena, Denise och Lul.
I Borlänge kommun står värdegrunden högt i kurs. ”Vi finns här för Borlängebon” har stor betydelse, eftersom hela verksamheten inom socialtjänsten bygger på just det. Just därför präglas arbetsvardagen av gemenskap och generositet.

Det känns som att kliva in i någons vardagsrum, till ett gäng kompisar. Ögonkontakten och babblet skvallrar om att de här människorna gillar varandra. De är socionomer, som jobbar på helt olika enheter inom kommunen.
– Det är så sjukt sköna människor som jobbar här! Det är klart att de har det skittufft emellanåt, men de bjuder på sig själva och har alltid Borlängebon i fokus samtidigt som de bryr sig om varandra, säger Tomas Ahlin, verksamhetschef för Individ- och familjeomsorg.

Det känns unikt
Här finns en bestämdhet som nästan går att ta på, en vilja som gänget tror beror på inställningen att alla är lika betydelsefulla. Denise Nilsson, som precis börjat sin tjänst, menar att hon aldrig varit med om ett sådant välkomnande.
– Jag som ny har tagits på stort allvar. Redan från första dagen har jag getts chansen att påverka utifrån mitt sätt att se på saker. Det känns unikt, säger hon.

När kalendern vänds upp och ner
Arbetsdagarna för teamet ser olika ut. Välfyllda kalendrar, som vänds upp och ner när något akut dyker upp.
– Då märks det extra tydligt hur samman­svetsade vi är. Jag behöver aldrig fundera över hur jag själv ska lösa situationen, eftersom mina kollegor alltid sluter upp, säger Lena Jakobsson, 1:e socialsekreterare.

Ifrågasätta oss själva
Lars Walter, chef för Bildningssektorn, tycker att man tydligt märker av värmen som finns bland medarbetarna.
– Det är fantastiska människor som arbetar här, alla vill varandra väl och det är en viktig grund. Lika viktig är värdegrunden och i den diskussionen har vi kommit långt. Givetvis ställs vi på prov, men tack vare att vi försöker leva som vi lär, vågar vi lägga upp värde­grunden på bordet och ifrågasätta oss själva, menar Lars Walter.

Gött i magen
När Borlängebon är i fokus kommer också allas kompetens till nytta samtidigt som gemenskapen gynnas.
– Vi ror allt tillsammans. Vi ringer varandra, har täta möten och hjälps åt. Teamkänslan växer när det inte finns några stängda dörrar, menar Lul.
– Ja, hänger Sarah på. Det känns helt enkelt gött i magen när jag kommer till jobbet!

Borlänge kommun
I Borlänge bor cirka 51 000 trevliga människor, drygt 4 000 av dem arbetar i Borlänge kommun. Borlänge kommun är av många kända som en kommun med stort hjärta, driv och handlingskraft, vilket inte är konstigt med tanke på att vi alltid har fokus på vår värdegrund:
• Jag finns här för Borlängebon
• Jag gillar utmaningar
• Jag möter människor med öppenhet

Borlänge kommun
Röda vägen 50
781 81 Borlänge
Tel: 0243-740 00
E-post: kommun@borlange.se
www.borlange.se
Följ oss gärna på Facebook & Instagram

www.borlange.se

borlange_Trevligt folk färg cmyk.eps