Teambos konsulter gillar omväxling och utmaningar

Publicerad 1 juni 2015
Roland Hall, Joakim Ulmefors och Petronella Billing
Våra konsulter är våra ambassadörer och det viktigaste vi har. Därför försöker vi skapa rätt förutsättningar för dem på jobbet. Lustprincipen ska råda, anser verksamhetschef Joakim Ulmefors på Teambo Konsult, här flankerad av Roland Hall och Petronella Billing. Foto: Patrik Bergenstav

Teambo Konsult är ett bemanningsföretag för erfarna socialarbetare. Idag tjänstgör ett 50-tal av dem som handläggare och chefer runt om i landet.
– Målet är att leverera hög kvalitet och kompetens. Personalen är vår viktigaste resurs.

Teambo Konsult startades 2009.
– Vi är socionomer med lång yrkeserfarenhet och har själva jobbat både som anställda inom offentlig sektor och som konsulter. Tanken var att starta ett företag som vi själva skulle vilja jobba för. Målet är att leverera hög kvalitet och kompetens, säger Joakim Ulmefors, verksamhetschef på Teambo Konsult.
Joakim Ulmefors förklarar att man därför är mycket noggrann vid rekryteringen av konsulter:
– Vi söker människor med bred erfarenhet och stort engagemang. Personalen är ju det viktigaste vi har.
På Teambo lägger man också stor vikt vid att matcha rätt uppdrag till rätt person.
– De som jobbar för oss ska känna att är roligt att gå till jobbet, även om det stundtals innefattar tunga arbetsuppgifter och svåra beslut. Om de stöter på problem på arbetsplatsen så kan de alltid räkna med vårt stöd. Vi försöker också att ha en hög servicenivå gentemot våra anställda. Allt ska flyta på smidigt så att de kan fokusera på sina jobb.

Flexibiliteten lockade mest
Socionomen Roland Hall är 53 år och har 23 års yrkeserfarenhet från socialkontor. Sedan ett och ett halvt år jobbar han för Teambo.
– Att jag får betydligt högre lön än tidigare är förstås en stor fördel. Men det var nog flexibiliteten som lockade mig mest. När jag avslutat ett uppdrag så väljer jag själv om jag vill vara ledig en vecka eller en månad, innan jag börjar jobba igen, förklarar Roland Hall.
Det omväxlande konsultjobbet passar honom utmärkt eftersom han är ensamstående med vuxna barn.
– Jag vill gärna ta chansen att se mig runt. Jag har min bostad i Trelleborg men sedan jag började här har jag bott i både Kungsbacka, Svenljunga och Bromölla. Det är spännande att komma till nya orter. Förra sommaren bad jag om ett uppdrag i Kalmar som ju är en väldigt fin stad.
Roland Hall har tjänstgjort som handläggare för ekonomiskt bistånd, utredare i barnavårdsutredningar, metodhandledare och som familjehemssekreterare. Uppdragen har varat mellan tre och sju månader.
– När ett jobb närmar sig sitt slut så kollar jag upp vad som finns att välja på, inför nästa period. Eftersom jag är tillsvidareanställd av Teambo så behöver jag aldrig oroa mig för att det inte finns uppdrag. Fast hittills har jag alltid hittat något nytt som lockar.

Omväxlande uppdrag utvecklar
Petronella Billing, 50 år, ifrån Falkenberg har också lång erfarenhet av socialt arbete.
– Jag jobbade i 19 år inom Laholms kommun och kände att jag behövde en utmaning. Och det får jag ju verkligen som konsult på Teambo. Samtidigt uppskattar jag att uppdragen är tydliga och tidsbegränsade. Jag åker till en plats och gör det jag ska göra. När det är klart så knyter jag ihop säcken och går vidare.
Hon upplever att man på Teambo är lyhörda inför hennes önskemål och att hon får uppdrag som passar henne. Personligen föredrar hon tjänstgöringsorter som innebär veckopendling hem till Falkenberg.
– Jag och min man har varit gifta i 29 år. Att träffas på helgerna är den livsstil som passar oss bäst, konstaterar Petronella Billing.
– Dessutom älskar jag att resa runt! Numera har jag en färdigpackad konsultväska. I den finns en kortlek, en bok, min kaffemugg och ett par ljusstakar som jag fått av barnen. Har jag bara den med mig så känner jag mig som hemma överallt.
Under det senaste året har hon tagit både handläggarjobb och chefsuppdrag. Hon trivs bra med att leda andra och att menar att LSS-verksamheten ligger henne särskilt varmt om hjärtat.
Att komma in i gemenskapen på en ny arbetsplats brukar inte vara några problem alls.
– Jag älskar att träffa nya människor! Och jag är ju alltid behövd när jag kommer. Det brukar vara uppskattat att jag delar med mig av min erfarenhet.
Hon menar att konsultuppdragen passar henne på mer än ett sätt:
– Jag är en engagerad person med en Florence Nightingale på axeln. Genom att uppdragen är tidsbegränsade så är det mindre risk att jag ”äts upp” av jobbet. Dessutom utvecklas man otroligt mycket av att arbeta på det här viset. Att börja jobba som konsult är nog faktiskt det bästa jag har gjort –  både yrkesmässigt och privat.

Teambo Konsult
Teambo Konsult är specialister på uthyrning av chefer och handläggare till socialtjänsten. Våra tjänster omfattar bemanning, enskilda utredningar samt rekrytering. Vår breda kompetens och mångåriga erfarenhet borgar för trygghet i våra uppdrag. Vi är ett starkt team med tillgång till ett stort antal konsulter med specialistkompetenser och unika kvalitéer. Vi levererar kvalitet och vår målsättning är att alltid ha nöjda kunder. Vägen dit går via snabb återkoppling, kunnig personal och kostnadseffektiva lösningar. Vi arbetar över hela Sverige.

26-2-teambo_logo_tTeambo Konsult AB
von Utfallsgatan 20
415 05 Göteborg
Tel: 031-98 02 50
E-post: info@teambo.se
www.teambokonsult.se