Medarbetarna i fokus i Simrishamn

Publicerad 1 juni 2015
Stina Lundquist, socialchef vid Simrishamn kommun. Foto: Peter Carlsson
Stina Lundquist, socialchef vid Simrishamn kommun. Foto: Peter Carlsson

Stabil arbetsgrupp med erfarna medarbetare, bra lönenivåer och tillgång till handledare för nyanställda. På socialförvaltningen i Simrishamns kommun läggs stor vikt på medarbetarnas trivsel.

I hjärtat av det berömda och vackra Österlen ligger Simrishamns kommun som satsar på socialt arbete och ett öppet arbetsklimat. Närhet till avdelningschefer, enhetschefer och den politiska ledningen i kommunen innebär att medarbetare lätt kan få gehör och feedback för idéer och tankar.
– Fördelen med att jobba i en mindre kommun som Simrishamn är att allt blir mer greppbart. Medarbetarna har en lagom mängd ärenden och vet att de alltid kan prata med sina chefer för att få stöd, förklarar Stina Lundquist, socialchef vid Simrishamns kommun.

Erfarna kollegor
På kommunens socialförvaltning finns en stabil arbetsgrupp med personer som har arbetat mellan 25 och 30 år som socialsekreterare, och kan erbjuda yngre kollegor kompetens och handledning.
– Det är viktigt för oss att nya medarbetare inte blir lämnade ensamma med en hög av svåra ärenden som de ska hantera. I många ärenden arbetar socialsekreterarna två och två, vilket ökar möjligheterna till diskussion och stöd. Du blir aldrig lämnad i sticket.
I kommunen finns nära kontaktvägar och samarbeten mellan olika förvaltningar, vilket medför att medarbetarna utvecklar kompetens inom flera områden som de har stor nytta av i sitt yrkesliv.
– Vi arbetar brett och har nära till kollegor och medborgare. Problemen är samma som i en storstad, men här finns en lägre arbetsbelastning. Jag önskar att jag kunde kalla alla socionomer på intervju och berätta hur fantastiskt det är att arbeta som socialsekreterare, och varför de ska söka sig just hit, säger Stina Lundquist, som tidigare har arbetat som bland annat socialsekreterare och kurator.

Attraktiv kommun
Med goda lönenivåer och arbetsvillkor vill Simrishamn vara en attraktiv kommun för socionomer som är intresserade av barnavård, missbruksvård, ungdomsärenden och försörjningsstöd. Kommunen har även valt att satsa resurser på kompetensutveckling.
– Vi vill ständigt utveckla vårt arbete och anordnar regelbundet utbildningar för all personal på individ- och familjeomsorgen. Vid våra medarbetarsamtal är det många som uttrycker en glädje över att gå till jobbet, och det är oerhört viktigt.

Simrishamns kommun
Simrishamns kommun har cirka 18 800 invånare varav 6 000 bor i centrala Simrishamn. Socialförvaltningen är kommunens största förvaltning med cirka 1 000 medarbetare inom Individ- och familjeomsorgen, LSS, Vård och omsorg samt handläggarenheten.
Avdelningschef Individ- och familjeomsorgen: Per Persson nås genom socialförvaltningens reception på tel: 0414-81 94 00 eller e-post: 
// <![CDATA[
var username = 'per.persson';
var hostname = 'simrishamn.se';
var linktext = username + '@' + hostname;
document.write('’ + linktext + ’’);
// ]]>
Email address protected by JavaScript. Please enable JavaScript to contact me.

Simrishamn loggaSimrishamns kommun
272 80 Simrishamn
Tel: 0414-81 90 00
Fax: 0414-81 97 00
www.simrishamn.se