Annons
Natur & Kultur Kompetensutveckling

Ny litteratur för socionomer

Publicerad 18 september 2023

Natur & Kultur arbetar för att sprida forskningsbaserad kunskap som stöttar dig i ditt lärande, ditt arbete och din personliga utveckling som socionom.

Några av våra aktuella titlar är:
  • Beteendeproblem i socialt arbete bland utsatta – lågaffektivt bemötande och konflikthantering av Bo Hejlskov Elvén och Patrick Hansén
  • KBT för skolkuratorer verktyg som förändrar av Kristina Loftsson, Peter Friberg och Malin Khoso
  • Människobehandlande organisationer – villkor för ledning, styrning och professionellt välfärdsarbete, 2:a utgåvan, under redaktion av Staffan Johansson, Peter Dellgran och Staffan Höjer
  • Handlingsutrymme – utmaningar i socialt arbete, 2:a utgåvan, av Kerstin Svensson, Eva Johnsson och Leili Laanemets.

Klicka här för läsa mer om våra titlar inom socialt arbete

Vill du läsa författarintervjuer, se filmade föreläsningar och få tips om böcker? Besök gärna psykologiwebben.se för professionell utveckling och inspiration inom människovårdande yrken.

Nicolas Lunabba är verksamhetsansvarig vid Helamalmö, hedersdoktor i socialt arbete och författare. Missa inte hans nyutkomna Dagbok för 20-talet – om våld och språklöshet och den kritikerhyllade boken Blir du ledsen om jag dör?

Natur & Kultur

Varje gång du väljer förlaget Natur & Kultur är du med och bidrar till något större. Vi är en oberoende stiftelse som ska göra skillnad i samhället. Förutom att inspirera till läsande och lärande stärker vi röster i det demokratiska samtalet genom priser, stipendier och stöd. Vi ger ordet till fler.