Jobb
Jobba på Kriminalvården

Jobba som socionom på Kriminalvården!

Publicerad 22 februari 2022

Som socionom inom Kriminalvården kan du ha olika uppdrag, men gemensamt är det övergripande målet att minska risken för återfall i brott. Sök ett jobb som gör samhället säkrare för alla.

Som socionom fyller du en viktig funktion inom Kriminalvården, till exempel som frivårdsinspektör, utredare, programledare eller kriminalvårdare.

Vill du utveckla dig finns många möjligheter inom Kriminalvården. Utifrån verksamhetens behov utbildar vi anställda i olika utredningsverktyg och säkerhet. Det finns också utbildningar för våra behandlingsprogram.

Låter detta intressant?

Klicka här för att se alla våra lediga tjänster

Klicka här för att läsa mer om jobbet som frivårdsinspektör på Kriminalvården

Välkommen till Kriminalvården du också!

Några fördelar med att jobba hos oss:

  • Betald kriminalvårdsutbildning och brett utbildningsutbud
  • Längre semester än många andra arbetsgivare
  • Löneutfyllnad, om du är ledig med föräldrapenning
  • Möjligheter att arbeta utomlands
  • Avtalspension, som kompletterar den allmänna pensionen
Kriminalvården

Vi bryter den onda cirkeln

Kriminalvården är en del av rättsväsendet. Vi har ansvar för fängelser, frivård och häkten. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Hos oss i Kriminalvården har vi fler än 70 olika yrken och vi finns över hela landet. Vi är en del av rättsväsendet och jobbar för att samhället ska bli säkrare och tryggare. Hos oss är du med och bidrar till vårt viktiga samhällsuppdrag tillsammans med kunniga kollegor.

kriminalvården.se