Annons
Forskarskolan

Vill du forska i socialtjänsten?

Publicerad 16 september 2020

Forskarskolan för yrkesverksamma i socialtjänsten (FYS) är ett samarbete mellan Lunds universitet, Malmö universitet, Göteborgs universitet och Linnéuniversitetet som pågår mellan 2019-2026 för att främja långsiktig kunskapsbildning i socialtjänsten.

Alla som arbetar i socialtjänsten med behörighet till forskarutbildning är välkomna att söka. De fyra universiteten ligger belägna i Sveriges södra delar vilket ger en stark regional anknytning som främjar samverkansmöjligheter.

Ansökningsperioden pågår mellan 1 december 2020 och 1 mars 2021.

Klicka här för att läsa mer om ansökan till forskarskolan för yrkesverksamma i socialtjänsten

Om Forskarskolan

Forskarskolan verkar nationellt vilket betyder att alla som arbetar i socialtjänsten med behörighet till forskarutbildning är välkomna att söka. De fyra universiteten ligger belägna i Sveriges södra delar vilket ger en stark regional anknytning som främjar samverkansmöjligheter.

Den andra antagningen har skett under våren 2020 med studiestart 1 september 2020. Åtta personer har antagits, fördelade på Lunds universitet, Malmö universitet, Göteborgs universitet och Linnéuniversitetet.

Forskarskolan gör tre utlysningar som riktar sig mot följande områden:

  • Barn, unga och familj (2019)
  • Omsorg, äldre och funktionshinder (2020)
  • Öppet tema (2021)

Utlysning två var öppen mellan 9 december 2019 och 9 mars 2020, Den tredje och sista ansökningsperioden pågår mellan 1 december 2020 och 1 mars 2021.