Presentation

Hög kompetens skapar yrkesstolthet bland konsulterna på Cognati

Publicerad 6 september 2017

Johanna Schnürer och Sanna Belmén på Cognati Kompetens.
Johanna Schnürer och Sanna Belmén på Cognati Kompetens.
– Mitt första år på Cognati Kompetens har varit mycket utvecklande och lärorikt. Här kan jag växa både som människa och yrkesperson, säger Johanna Schnürer som efter 14 år på olika poster inom den kommunala socialtjänsten började arbeta som konsult.

Cognati Kompetens AB är ett bemanningsföretag som riktat in sig på att anställa konsulter med minst fem års relevant arbetslivserfarenhet efter socionomexamen. Syftet är att ge kunden ett mervärde i form av kunniga och självgående socionomer som kan leva upp till de krav och förväntningar som finns i varje verksamhet.
Johanna Schnürer hade arbetat inom socialtjänsten i Örebro sedan 2002 när hon ett fick ett erbjudande om att börja som konsult på Cognati Kompetens.
– Jag trivdes bra på jobbet men tyckte det lät spännande, inte minst på grund av den stora variationen i uppdragen. Så jag tackade ja till erbjudandet och har inte ångrat det valet en sekund.
Sanna Belmén har en liknande bakgrund. Efter socionomexamen och sex år inom den kommunala socialtjänsten började hon i våras att arbeta som konsult.
– Det var dags att pröva något nytt och att det blev just Cognati var ett aktivt val. Här arbetar mycket duktiga yrkespersoner, för mig är det viktigt att kunna vara stolt över min arbetsgivare och de tjänster som levereras.
Johanna nickar instämmande.
– Vi på Cognati kan stå för att det är en hög kompetens på oss anställda och att alla kan leverera. Ett kvitto på det är alla nöjda kunder, både inom privat och offentlig verksamhet.

Utvecklande
Just nu har Johanna ett uppdrag som teamledare i mottagningsgruppen inom socialtjänsten i Västerås.
– Det är mitt första chefsjobb, jag har tidigare inte varit så intresserad av arbetsledning. Men variationen av uppdrag gör att jag som konsult både bygger kompetens och upptäcker nya sidor hos mig själv, det är enormt stimulerande.
Även Sanna arbetar just nu inom Västerås kommun.
– Jag har ett uppdrag som socialsekreterare i ett team som är inriktat på våld i nära relationer. Det känns kul och inspirerande att hela tiden få nya utmaningar som gör att man utvecklas och ibland tvingas utanför sin bekvämlighetszon. Trivs man med det så är Cognati Kompetens helt rätt arbetsgivare.

Cognati Kompetens
Cognati Kompetens är ett auktoriserat bemanningsföretag som erbjuder kunder inom privat och offentlig verksamhet konsulter med socionom- och psykologkompetens.

Cognati Kompetens AB
Olaigatan 20
703 61 Örebro
Tel: 070-869 64 64
www.cognati.se

www.cognati.se