Presentation
Barnkonventionen

Barnkonventionsdagen tillbaka 4 februari 2021

Publicerad 8 december 2020

Den 4 februari bjuder JP Infonet in till en webbsänd konferens där du möter den främsta juridiska expertisen inom barnrättsområdet.

Barnkonventionen firar snart ett år som svensk lag. Hur har året utvecklats för barn som rättighetsbärare och rättssubjekt? Har barnsynen förändrats? Och vilka är de svåraste hindren?

På konferensen möter du regeringens utredare, vår ansvariga minister i barnrätt, hovrättspresidenten, barnrättsjurister, barnombudsmannen och professorerna i barnrätt som förmedlar bland annat nyheter i domar, nya riktlinjer och rutiner. Men också chefer, generalsekreterare, rådmän, rektorer, socialchefer och handläggare – och barn och unga som engagerat sig extra och jobbat med barnrätt under året som gått.

Klicka här för att läsa mer om konferensen och anmälan

– Barnkonventionsdagen kommer att ge dig klarhet i hur du kan jobba konkret med barnets bästa och barns delaktighet

Helena Reinius, projektledare på JP Infonet
JP Infonet

JP Infonet är ett svenskägt informations- och kunskapsföretag. Med hjälp av digitala lösningar och djup kompetens, inom såväl informationshantering som juridik, erbjuder vi tjänster som är ett värdefullt stöd för dig som berörs av juridik i din yrkesroll. Vi vill att varje användare ska få precis den information de behöver oavsett om det rör sig om webbaserade informationstjänster, utbildning eller juridisk rådgivning.

www.jpinfonet.se/