Ersta Sköndal Bräcke Högskola har lång tradition av att utbilda och genomföra FoU-uppdrag. I samarbete med offentliga, privata och idéburna uppdragsgivare gör vi förstudier, process- och efterhandsutvärderingar av insatser och metoder. Ett av våra främsta kompetensområden är socialt arbete samt vård och omsorg för äldre, personer med funktionsvariationer, barn, unga och familjer.
Utgångspunkten i varje FoU-projekt är att ringa in hur uppdragsgivaren resonerar kring orsak-verkan i det som ska utvärderas. I utvärderingsuppdragen arbetar högskolans forskare som konsulter, vilket borgar för en bred metodkompetens med mångårig kunskap av materialinsamling, analys och rapportering.
– Att våra konsulter har genomgått forskar- utbildning ger en tydlig kvalitetsmarkör och ökar förutsättningarna för att kumulativ kunskap byggs upp ute i praktiska verksamheter, menar Maria Ingemarson, FoU-samordnare vid högskolan.
Vid sidan av FoU-uppdrag har högskolan grund- och forskarutbildning samt vidareutbildning för praktiskt yrkesverksamma. Vidareutbildningarna ges på kvartsfart och flera av dem ger högskolepoäng.
– Ett grundläggande syfte med våra uppdragsutbildningar är att de stimulerar mötet mellan praktik och aktuell forskning. Ett möte som skapar nya infalls-vinklar, fördjupar reflektionen och utvecklar färdigheter för det dagliga arbetet, säger Hugo Waara, studierektor vid högskolans uppdragsutbildningsenhet.
Läs mer på esh.se/uppdrag