Presentation

Agila gjorde valet att bli konsult lätt

Publicerad 31 januari 2018

Socionomerna Torbjörn Rustas och Yasmin Khodr valde båda Agila när de sökte bemanningsföretag.
Socionomerna Torbjörn Rustas och Yasmin Khodr valde båda Agila när de sökte bemanningsföretag.
För socionomerna Torbjörn Rustas och Yasmin Khodr var valet av bemanningsföretag lätt då de bestämde sig att börja arbeta på konsultbasis. Båda tyckte att Agila övertygade med trevligt bemötande och bra villkor.

Torbjörn Rustas började arbeta som konsult för Agila i våras. Han blev färdig socionom 2011 och var några år anställd som handläggare för ensamkommande. Efter ytterligare en anställning som familjehemskonsulent bestämde han sig för att börja arbeta på konsultbasis.
‒ Jag är nyfiken av mig och fördelen med att vara bemanningskonsult är att du får pröva på nya saker hela tiden. Och så är du mer självständig och kan bestämma själv hur mycket ledighet du vill ha.
Torbjörn sökte på nätet och skickade in intresseanmälningar till flera bemanningsföretag.
‒ Jag fastnade för Agila. De hade ett trevlig bemötande och jag tyckte att överenskommelsen och arbetsupplägget lät bra.

Får bra uppbackning av Agila
Torbjörn ser konsultuppdragen som både meriterande och kompetenshöjande och skulle inte tveka att rekommendera Agila till andra.
‒ Alla kanske inte passar för konsultrollen, men jag tror det är många som inte vågar ta steget men som skulle kunna göra det.
Någon oro för att det inte ska dyka upp fler uppdrag när det nuvarande är slut känner varken Torbjörn eller Yasmin.
‒ Om man tittar på hur det ser ut för socionomer idag så är efterfrågan stor. Och med Agila vet vi att vi har en bra uppbackning. De ställer upp för oss, säger Torbjörn.

Flexibla arbetsvillkor som socionomkonsult
Yasmin Khodr blev också färdig socionom 2011 och har varit anställd som biståndshandläggare och handläggare inom LSS, funktionshinder och äldreomsorgen. Efter en anställning som enhetschef inom hemtjänsten valde hon att bli konsult. Precis som Torbjörn googlade hon och skickade in intresseanmälan till flera bemanningsföretag som arbetar med socionomer.
‒ Jag valde Agila som ringde mig direkt och erbjöd bra lönevillkor.
Yasmin hade aldrig jobbat som konsult tidigare men tyckte inte att omställningen var så stor.
‒ Jag hade ju jobbat med samma saker tidigare, så det var bara att hoppa in och börja jobba. Den stora skillnaden är att man är mer flexibel. Samtidigt har Agila varit väldigt flexibla i att möta mina önskemål.
Yasmin tycker också att konsultuppdragen ger henne goda chanser till utveckling.
‒ Jag är sådan så att jag gärna vill gå vidare, och då är det perfekt med olika uppdrag. Eftersom alla uppdragsgivare jobbar lite olika så lär man sig mycket på vägen.

Agila
Agila är ett av Nordens största företag för vårdbemanning och omsorgsbemanning. Företaget är etablerat sedan många år och arbetar med läkarbemanning, sjuksköterskebemanning och socionombemanning. Agilas huvudkontor finns i Stockholm men verksamheten är rikstäckande i både Sverige och Norge med lokalkontor i Oslo och Malmö. Agilas arbetssätt genomsyras av personligt bemötande och högsta tänkbara kvalitets- och servicegrad. Agila har alltid gott om lediga jobb för socionomer. Kontakta Agila direkt för att se vilka lediga uppdrag som finns som socionomkonsult. Konsultcheferna har mångårig erfarenhet i branschen och är experter på bemanning inom sjukvård och socialtjänst. Du är varmt välkommen till ett besök i något av våra kontor eller att ta kontakt med någon av våra konsultchefer.
www.agila.se

www.agila.se